aktiviteter 2021

Aktiviteter i 2021

Her er en oversikt over våre aktiviteter  i 2021.   


NOV 14

Julemøte

Trygve Elgstøen Nielsen: «Bildefortelling om   Aas og Råsjøen, Nils og Ingeborg Fearnley”. Fortellingen har et vell av kjente og ukjente bilder.
Avholdt på NIL 


OKT 26

Foredrag om bre-arkeologi av Espen Finstad

I dette foredraget fortalte Nittedøl og arkeolog Espen Finstad fra Innlandet fylkeskommune om arbeidene med å redde disse skattene fra å forsvinne for alltid og sørger for at de blir bevart for ettertiden. Foredraget ble avholdt tirsdag 26.oktober i  Lillesalen Flammen.


SEP 26

Tur til Hadeland

Søndag 26.september besøkte vi Hadeland, og de berømte Søsterkirkene fra middelalderen som ligger på Granavolden, noen få kilometer fra hovedveien.  Søsterkirkene er benevnelsen på Mariakirken samt Nikolaikirken,  som forøvrig er den største.  Deretter fikk vi Anne Lise Jordstad som guide på resten av turen som startet på Steinhuset, også er fra middelalderen.  Så gikk turen til Hadeland folkemuseum, for medbragt lunsj,  før vi dro videre på Kongeveien til Gamle Tingelstad kirke som må ansees som en bortgjemt perle fra 1200 tallet. 


AUG 17

Løvesafari i Oslo.

Safarileder Knut Johannessen, bevæpnet med megafon, var klar på 7. juni plassen ved statuen av Håkon 7. ved utenriksdepartementet.  Her var det rundt 20 fremmøtte som først fikk høre om historikken rundt «Den Norske Løve», som er et populært navn på løvefiguren i det norske riksvåpen. Deretter ble vi guidet rundt, først foran slottet, videre til bygget som i sin tid var Norges Geografiske Oppmaaling, Nasjonalteateret og til slutt foran Stortinget på Løvebakken. 


JUN 10

Bygdesamlingen, foredrag og omvisning

Tirsdag 10.juni var det omvisning av Bygdesamlingen  i 1880 bygget ved Hagen skole. Her var det 48 deltakere til stede i skolens aula. Etter en liten introduksjon holdt Marit Aabel et foredrag i to deler, hvorav det første tok for seg historikken og i det andre foredraget ble det fortalt litt mer om Hans Evensen og vist enkelte bilder av hva som som inngår i samlingene. Til  slutt ble det en liten omvisning som  ble noe begrenset grunnet korona restriksjonene.  Du kan se del to av foredraget her.
Klikk på symbolet nederst til høyre for full skjermstørrelse. Husk å slå på lyd.


JUNI 3

Årsmøte 

Torsdag 3.juni holdt Nittedal Historielag sitt årsmøte i Flammen. Det var 39 medlemmer til stede. Her ble de vanligste sakene som årsberetning, regnskap og valg gjennomgått. Etter årsmøtesakene ble programmet for året gjennomgått.  


JUNI 3

Foredrag om hvordan det var å vokse opp i Nittedal på 50-tallet 

Etter årsmøtet fortalte Arne Iversen (bildet) om hvordan det var å vokse opp i Nittedal på 1940-og 50 tallet. Han viste samtidig en rekke klipp fra filmer som faren hadde tatt opp.  Det var morsomt poengtert og lærerikt. Forsamlingen på 85 satte stor pris på foredraget og bildematerialet.